FAQ - Často kladené otázky
1.) Čo znamená používanie rotácie v pizza peci ?
- Rotácia v pizza peci zaisťuje, že varný povrch ( základná doska) má veľmi dobre vyrovnanú teplotu povrchu po celom obvode - je rovnako horúci vo všetkých bodoch. Pizze sa už nemusia otáčať manuálne, ale pečú sa rovnomerne. Vkladanie /vyberanie pizze je jednoduchšie. Výrazne to všetko skracuje čas pečenia, manipuláciu pizz v peci a tiež to podstatne znižuje únavu pizza-kuchárov.
2.) Čo znamená používanie zdvihu Su&Giu® v pizza peci MARANA ?
- Su&Giu® je systém pre pečenie pizze na strednej úrovni, čo pomáha nájsť najvhodnejšie teplo na pečenie Vašej pizze. Su&Giu® tiež zabezpečuje rýchlejšie zahriatie povrchu na pečenie. Je to vynikajúca pomôcka aj v prípadoch, keď v ponukovom menu sú pizze, ktoré potrebuju kvôli určitým ingredienciam viac času. Takéto pizze bežne pizzakuchári musia manuálne zdvíhať lopatami vyššie ku kupole, kde je podstatne vyššia teplota a tym docieľia zapečenie - dokončenie tepelnej úpravy takýchto ingrediencií. Keď má pec systém Su&Giu, tak takéto úkony už pizzakuchár nemusí robiť manuálne, pec mu v tom pomôže sama.
3.) Čo znamená TURBO v pizza peci Marana na drevo / plyn, prípadne pelety ?
- TURBO je ďalší systém, ktorý pomáha udržiavať povrch na pečenie pri správnej teplote vďaka uhlíkom (pahrebe), drevenému uhliu, alebo plynovému horáku umiestneného pod povrchom na pečenie - pod základnou doskou pece ( varnou platňou). Čiže v podstate ide o doplnkový zdroj ohrevu v peci. Výborne sa uplatňuje tam, kde bývaju nárazové väčšie objemy objednávok pizze. Pec pri dlhšom a väčšom objeme pečenia ma vyšší úbytok tepla a takýto systém je velmi dobrý pomocník.
4.) Takže, ak mám TURBO variant, mal by som mať Su&Giu® SYSTEM, alebo naopak ?
"Jeden z tých dvoch je bezpečnostný pás, druhý airbag."
Môžete mať jeden bez druhého, ale ak sú používané spolu, zabezpečujú najvyššie maximum výhod a kvality ! Oba systémy sú využívané na udržanie horúceho povrchu na pečenie a vzájomne sa dopĺňajú.
Okrem toho, systém Su&Giu® umožňuje pečenie pizze na strednej úrovni v najvhodnejšiej teplote pre perfektné, nekompromisné výsledky.
5.) Aké sú vlastnosti žiaruvzdorného materialu v peciach Marana, má to vplyv na vyšší výkon ?
- Kameň použitý v peciach Marana je špeciálny, má vysokú hustotu žiaruvzdorného materálu ( je ťažší asi o 40% než bežné verzie)
Toto zaisťuje lepšiu akumuláciu tepla a oveľa vyššiu odolnosť voči odieraniu, ktorú spôsobuje vyberanie pizza lopaty na porchu pečenia, ako u bežných žiaruvzdorných materiálov. Tým, že má materiál vyššiu akumulačnú schopnosť naberať teplo pri ohreve pece, tým dlhšie a lepšie ho vyžaruje späť a to teda aj jednoznačne ovplyvňuje vyšší vykon týchto pecí.
6.) Prečo je povrch na pečenie - základná doska v peciach Marana mikro-perforovaný ?
Mikro-perforovaná konštrukcia povrchu varnej dosky, umožňuje lepšie odvádzať vlhkosť z pizz a je tu podstatne lepší rozvod tepla. Pizze sú voňavejšie a čo je tiež veľmi dôležitý fakt, že sa pizze nelepia, netreba teda toľko múky, netreba sitá a plechy na pečenie pizze a napriek tomu sú bez pripálenia.